Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Вицепрезидентът: Заедно – българите в България и зад граница, ще постигнем промяната

Снимка: president.bg

Илияна Йотова награди лауреатите на конкурсите за деца и юноши на Държавната агенция за българите в чужбина. 

„Не е вярно твърдението, че този, който живее навън, не се интересува от България. Контактите със сънародниците ни зад граница, съвместните ни инициативи показват тяхната огромна обич и грижа за родната страна. Вдъхват ни увереността, че заедно – българите в България и българите в чужбина, можем да постигнем жадуваната промяна и да изградим модерна, просперираща и сигурна държава!“, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

В трите конкурса на Държавната агенция за българите в чужбина – литературен, по пеене и за рисунка, се включиха стотици българчета, живеещи зад граница.

Още от категорията

Ограничават местата за гласуване на българите в Германия

Очакват опашки, и по-ниска избирателна активност на изборите за парламент и президент на 14 ноември в Германия. Причината е наложеното ограничение от местните федерални власти, че ще може да се отворят секции само на до 40 адреса, извън..

публикувано на 25.09.21 в 10:27

Изселници в Турция искат подкрепа за курс по български език

Неправителствената организация на българските изселници в Турция „Балтюрк“ поиска подкрепа от генералния консул на България в Истанбул за откриване на курс за изучаване на български език. Това стана на среща на председателя на „Балтюрк“ Гюнай Узун с..

публикувано на 21.09.21 в 17:02

Българите в Южна Африка вече отбелязаха Деня на Независимостта

От другата страна на Екватора - в далечна Южна Африка, сънародниците ни от „Сдружението на българите в РЮА” и посолството на България в РЮА тържествено отбелязаха Съединението на Княжество България и Източна Румелия и Деня на Независимостта...

публикувано на 21.09.21 в 16:04