Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Николов е кандидатът за премиер на „Има такъв народ“

Президентът Румен Радев връчи на Пламен Николов от „Има такъв народ“ мандат за съставяне на правителство.
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарно представена партия „Има такъв народ“.

Кандидатът за премиер на партията е докторът по философия на правото, политиката и икономиката Пламен Николов – предприемач и депутат в 46-ото Народно събрание. Бил е депутат и в 45-ото Народно събрание. 

След церемонията по връчване на мандата номинираният от ИТН Пламен Николов обяви своите и на партията си приоритети: „Планът за възстановяване и устойчивост; предстоящата Covid криза; пенсиите –  искаме да преизчислим всичко, както трябва да се направи; имаме и ангажименти към нашите избиратели по отношение на изборната система; мажоритарният вот и съдебната реформа“.

От партията на Слави Трифонов ще разполагат със седем дни, за да успеят да сформират кабинет. В случай че не получат подкрепа от страна на останалите партии, мандатът отива при втората по численост парламентарна група, предаде БНР „Хоризонт“.

Николов е роден през 1977 г. Учил е в Австрия и САЩ. Работил е с големи компании като „Амазон“, „Интерспорт“, ЕМАГ, Олимпийски национални комитети и др. Има над 15-годишен опит в бизнес развитието и управлението на проекти. Оглавявал е офиса на американска компания за Европа, Азия и Африка. 

Знае английски, немски и руски.

Номинацията на Пламен Николов не бе известна до последно.

При идването си представителите на ИТН бяха посрещнати пред сградата на Президентството от протест на Народно движение за смяна на системата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54