Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пламен Николов е кандидатът за премиер на „Има такъв народ“

Президентът Румен Радев връчи на Пламен Николов от „Има такъв народ“ мандат за съставяне на правителство.
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарно представена партия „Има такъв народ“.

Кандидатът за премиер на партията е докторът по философия на правото, политиката и икономиката Пламен Николов – предприемач и депутат в 46-ото Народно събрание. Бил е депутат и в 45-ото Народно събрание. 

След церемонията по връчване на мандата номинираният от ИТН Пламен Николов обяви своите и на партията си приоритети: „Планът за възстановяване и устойчивост; предстоящата Covid криза; пенсиите –  искаме да преизчислим всичко, както трябва да се направи; имаме и ангажименти към нашите избиратели по отношение на изборната система; мажоритарният вот и съдебната реформа“.

От партията на Слави Трифонов ще разполагат със седем дни, за да успеят да сформират кабинет. В случай че не получат подкрепа от страна на останалите партии, мандатът отива при втората по численост парламентарна група, предаде БНР „Хоризонт“.

Николов е роден през 1977 г. Учил е в Австрия и САЩ. Работил е с големи компании като „Амазон“, „Интерспорт“, ЕМАГ, Олимпийски национални комитети и др. Има над 15-годишен опит в бизнес развитието и управлението на проекти. Оглавявал е офиса на американска компания за Европа, Азия и Африка. 

Знае английски, немски и руски.

Номинацията на Пламен Николов не бе известна до последно.

При идването си представителите на ИТН бяха посрещнати пред сградата на Президентството от протест на Народно движение за смяна на системата.

Още от категорията

Румен Радев пред ООН: Безпрецедентните глобални предизвикателства изискват общи действия

България ще продължи да работи за ефективна ООН, подготвена да отговори на нуждите на човечеството през XXI век, подчерта Румен Радев във видеообръщение към участниците в 76-ата сесия на Общото събрание, което се провежда в Ню Йорк...

публикувано на 22.09.21 в 10:43

Реални резултати в диалога с България ще ускорят евроинтеграцията на Северна Македония

Постигането на напредък в процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани бе във фокуса на среща в София на българския президент Румен Радев и европейския комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи . В разговора участва и..

публикувано на 21.09.21 в 17:25

Започва регистрацията за президентските и парламентарните избори

Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за президент и вицепрезидент на България и за народни представители в българския парламент, насрочени на 14 ноември 2021 г...

публикувано на 21.09.21 в 05:05