Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стефан Янев: Проектокабинетът и служебното правителство със сходни приоритети

Стефан Янев
Снимка: БГНЕС

Приоритетите на проекта за правителство до голяма степен повтарят тези на служебния кабинет, заяви премиерът Стефан Янев, който присъства на Илинденския събор в смолянското село Гела. Той даде за пример евентуалната Covid вълна, както и Плана за развитие и увеличаването на пенсиите, където повечето неща вече са свършени. “Нека да не се занимаваме със спрягане на имена, кандидатът за премиер ще си намери подходящите хора”, каза още Стефан Янев.

На въпрос дали е готов да продължи управлението, ако не бъде съставено правителство, той отговори, че ще изчака да види как ще се развият събитията и тогава ще коментира. Все пак служебният премиер се надява депутатите да намерят мъдрост и да направят стабилно управление, отговарящо на очакванията на гражданите.

Още от категорията

Румен Радев пред ООН: Безпрецедентните глобални предизвикателства изискват общи действия

България ще продължи да работи за ефективна ООН, подготвена да отговори на нуждите на човечеството през XXI век, подчерта Румен Радев във видеообръщение към участниците в 76-ата сесия на Общото събрание, което се провежда в Ню Йорк...

публикувано на 22.09.21 в 10:43

Реални резултати в диалога с България ще ускорят евроинтеграцията на Северна Македония

Постигането на напредък в процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани бе във фокуса на среща в София на българския президент Румен Радев и европейския комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи . В разговора участва и..

публикувано на 21.09.21 в 17:25

Започва регистрацията за президентските и парламентарните избори

Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за президент и вицепрезидент на България и за народни представители в българския парламент, насрочени на 14 ноември 2021 г...

публикувано на 21.09.21 в 05:05