Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България вече е в началото на четвъртата вълна от пандемията

Снимка: БГНЕС

Страната е в началото на четвърта вълна от коронавирус. В момента тя не се развива с бързи темпове, каза пред „Нова телевизия“ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Броят на дневно заразените през седмицата може да надхвърли 500 души, което вече ще е сериозна вълна. Взможно е новозаразените на ден да се увеличат и до 3000, прогнозира Кунчев.
За съжаление нито ваксинацията върви бързо, нито се спазват сериозни мерки за дистанция, отчете главният здравен инспектор и посочи, че 96% от пациентите в интензивни отделения не са имунизирани. Кунчев препоръчва само като крайна мярка въвеждането на тежки антиепидемични ограничения, защото обществото е уморено и не приема нови мерки.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Очаква ни слънчев Великден

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. В по-голямата част от страната ще бъде почти тихо, в Източна България – със слаб североизточен вятър...

публикувано на 04.05.24 в 18:30

Светият синод на БПЦ: Безбройни са Божиите дарове, но най-голям измежду тях е Възкресението

“ Победата над смъртта, която Богочовекът Господ наш Иисус Христос удържа над мрака и цялата всепоглъщаща и губителна сила на злото, е кулминацията, най-висшата и категорична изява на Божията любов към нас и към цялото творение .” Това заявяват в..

публикувано на 04.05.24 в 16:37

Неблагоприятен ден за планински туризъм

Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба. По високите части вали дъжд и има мъгла. Над 2200 м надморска височина снежната покривка достига 5-10 см. Според прогнозата за времето на Националния институт по..

публикувано на 04.05.24 в 10:26