Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Променя се списъкът на държавите по цветови зони за Covid-19

| обновено на 04.08.21 в 10:58
Снимка: архив

Считано от сряда, 4 август, Нидерландия, Тунис и Кувейт излизат от червената зона и попадат в списъка на държавите от оранжевата зона за влизане в България. От оранжевата в зелената зона преминава Люксембург, а в червената попада Княжество Монако. Това става ясно от заповед на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, в която е промен списъкът на държавите по цветови зони, съгласно който се определя редът за влизане у нас. 

В зелената зона са:
Австрия, Германия, Естония, Литва, Полша, Словакия, Унгария, Финландия, Хърватия, Дания, Италия, Словения, Норвегия, Сан Марино, Ватикан, Швейцария, Чехия и Люксембург.

В оранжевата зона попадат:
Всички държави извън зелена и червена зона.

В червената зона влизат:
Индия, Бангладеш, Непал, Мианмар, Бутан, Шри Ланка, Малдиви, Южна Африка, Ботсуана, Танзания, Сейшели, Намибия, Замбия, Оман, Малайзия, Туркменистан, Таджикистан, Киргизка република, Монголия, Колумбия, Чили, Уругвай, Аржентина, Бразилия, Парагвай, Боливия, Перу, Суринам, Панама, Коста Рика, Гватемала, Белиз, Ел Салвадор, Куба, Доминиканска Република, Кипър, Великобритания и Северна Ирландия, Испания, Фиджи, Малта, Андора, Грузия и Монако.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Красотата на физиката представят с Ден на отворените врати във Физическия факултет на СУ

Забавни физични експерименти от всички области на физиката, демонстрации на методи за търсене на нови светове в Космоса, необходимите условия за да наречем една планета "близнак на Земята", среща с българските търсачи на екзопланети към катедра..

публикувано на 20.04.24 в 08:10
Христо Проданов

40 години от първото българско изкачване на Еверест

Тази година се навършват 40 години от първата българска експедиция за изкачване на най-високия връх на планетата – Еверест. На 20 април 1984 г. върхът е изкачен без кислородна маска от 41-годишния Христо Проданов по най-трудния западен склон. Той..

публикувано на 20.04.24 в 08:05

Велопоход в полза на страдащите от хемофилия се провежда в София, Пловдив и Варна

700 са българите, диагностицирани с хемофилия. От тях 100 са деца. Заболяването обикновено е наследствено, а препоръката към семействата е да изследват новородените си момченца още при раждането. Доскоро се смяташе, че само мъжете могат да бъдат..

публикувано на 20.04.24 в 06:35