Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето в България на 07.08.2021 г.

Код зелено за поносими летни горещини над цялата страна

Снимка: БГНЕС


В събота над България ще е слънчево. Ще духа слаб северозападен вятър, в Източна България  - умерен северен. Максималните температури ще са между 28° и 33°, в крайните югозападни райони до 35°, в София градусите ще са 31.

По Черноморието сутринта облачността ще е значителна, но до обяд ще се разкъса и ще грейне слънцето. Максималните температури ще са до 28° на нос Шабла на север и 27° в Ахтопол на юг, до 29° в района на Бургас. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще е до 3 бала. 

В планините ще е слънчево, подходящо за туризъм. Максималната температура на 1200 метра ще е до 27°, на 2000 метра - около 18°. В курортите Боровец и Пампорово термометерът ще сочи до 23° на сянка, в Банско до 27°.

В неделя и в началото на новата седмица времето ще е слънчево. Температурите ще растат и в понеделник максимални ще са между 34° и 39°. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Деца от Русенската епархия участват в православен лагер в Троянския манастир

Трийсет деца и младежи от Русенската епархия се включват в православен лагер в Троянския манастир, който ще продължи до 24 август. Лагерът, организиран от Русенската митрополия, сдружение “Теосис” и с подкрепата на фонд “Социална..

публикувано на 18.08.24 в 06:00

Горещините продължават и в неделя

В неделя ще бъде слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Максималните температури ще..

публикувано на 17.08.24 в 18:30

Излекувани керкенези и мишелови полетяха на свобода

Десет керкенеза и два обикновени мишелова бяха пуснати на свобода в близост до Кремиковския манастир. “ Освободихме излекувани птици или излюпени от двойки, които не могат да продължат живота си сред природата ”, каза Христина Клисурова от..

публикувано на 17.08.24 в 17:05