Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отчитат ускоряване на ваксинацията в България с почти 14%

Снимка: БГНЕС


България е ускорила темпа на ваксинация срещу Covid-19 с 13.7 на сто за 10 дни, съобщи Българската болнична асоциация, като се позова на данните от Единния информационен портал и последните данни от Европейския център за превенция и контрол на заболяванията. Числата показват, че делът на напълно ваксинираните в България е нараснал към 5 август до 17.3 на сто спрямо 16.7% към 25 юли. За същия период делът на ваксинираните в Полша и Лихтенщайн се е запазил без промяна - съответно 54.7 на сто и 53.6%. Но България остава на последно място по брой ваксинирани в Европа, като преди нея се нарежда Румъния - с 32% и Норвегия - с 39.2 на сто, допълват от асоциацията.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пол Камерън от Лондон

Летище Бургас посрещна едномилионния си пътник

Пол Камерън от Лондон се оказа едномилионният пътник за 2024 г. на Летище Бургас, а кацането му се превърна в истински празник, съобщи БНТ. Той и съпругата му Синди пристигнаха с чартърен полет от Летище Гетуик и бяха посрещнати още на пистата с..

публикувано на 07.08.24 в 18:35

Тараклийският университет вече е част от русенския "Ангел Кънчев"

След подписано споразумение между правителствата на България и Молдова, държавният университет в град Тараклия става структура на Русенския университет "Ангел Кънчев", съобщи пресцентърът на  Министерския съвет. Чрез спогодбата се дава възможност..

публикувано на 07.08.24 в 17:17

Рекордните над 38 000 хектара са изпепелени в страната от летните пожари

България е най-силно засегнатата от горски пожари страна в ЕС от началото на 2024 г., след Кипър. Това обяви във фейсбук представителството на Еврокомисията в София. Данните са от Европейската информационна система за горски пожари (EFFIS)...

публикувано на 07.08.24 в 14:44