Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още един златен медал за България на олимпиадата в Токио

Стойка Кръстева
Снимка: sportal.bg
Стойка Кръстева донесе втория олимпийски златен медал за България от игрите в Токио! Българката спечели титлата на олимпийския турнир по бокс, в категория до 51 килограма в Токио. Европейската шампионка от София 2018 и двукратна световна вицешампионка Стойка Кръстева победи с пълно съдийско единодушие (5:0) туркинята Бусе Чакъроглу, поставена под номер 1 в схемата и настояща европейската шампионка и световна вицешампионка. В дебютния финал за българка, на Олимпиада в женския бокс, 35-годишната Кръстева показа по-ефективна игра и спечели категорично двубоя.
Тя стана петият олимпийския шампион на България в бокса. В първия финал, за български представител, в този спорт – Даниел Петров завоюва последната титла за страната ни в Атланта през 1996г.
С този медал, ден преди края на Игрите в Токио, българските състезатели спечелиха пет отличия, след титлата на Ивет Горанова в дисциплината кумите на каратето, среброто на състезателката по спортна стрелба Антоанета Костадинова на 10 метра пистолет и бронзовите медали на Тайбе Юсеин и Евелина Николова в женската борба.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Габриела (вляво) и Стефани Стоеви

Европейски финал за Габриела и Стефани Стоеви

Габриела и Стефани Стоеви се класираха с лекота за финала на двойки на европейското първенство по бадминтон в Саарбрюкен, Германия. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. На полуфинала трикратните европейски шампионки..

публикувано на 14.04.24 в 12:03
Нургюл Салимова

Пето реми за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

В партия, продължила пет часа и половина, Нургюл Салимова завърши реми с белите фигури срещу украинката Анна Музичук на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Българката водеше играта през цялото време, но не успя да се..

публикувано на 14.04.24 в 10:07
Боряна Калейн

Българските гимнастички със злато, сребро и бронз на домашната Световна купа

С пълен комплект медали се окичиха българските състезателки в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. В индивидуалната надпревара Боряна Калейн изигра отлично съчетанията си с бухалки и лента и спечели титлата. Стилияна..

публикувано на 14.04.24 в 09:14