Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив се готви за Световно първенство по гребане

Снимка: БГНЕС-архив

Шампионатът на планетата по гребане ще събере на Гребния канал в Пловдив над 600 юноши и девойки от 43 страни от 11 до 15 август. Сред спортистите, които ще се борят за медали, е и отборът на Русия, който пристигна с общо 30 гребци - 21 момчета и 9 момичета. 

Любителите на водния спорт могат безплатно да следят състезанието, като за целта една от двете изградени трибуни ще бъде отредена за феновете."Пожелаваме на всички състезатели да преживеят тази жега, да дадат хубави времена и да няма никакви проблеми", каза тим-мениджърът на руския отбор Александра Есартия.

"За последните 8 години това е осми шампионат по гребане, на който градът ще бъде домакин", подчерта на пресконференция кметът на Пловдив Здравко Димитров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево ще е над цялата страна на 8 август

В четвъртък  ще е слънчево, със слаб до умерен вятър на изток. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще достигат от 29 до 37°, в столицата 31°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен източен бриз...

публикувано на 07.08.24 в 19:50

България днес - 7 август 2024 г.

С темите в "България днес" правим опит да вървим срещу клишетата и вечното мрънкане, че нищо хубаво не се случва по нашите географски ширини – ще разберем защо Монтана разбива мита за бедния Български Северозапад, пагубно ли е за рибарите..

публикувано на 07.08.24 в 19:00
Пол Камерън от Лондон

Летище Бургас посрещна едномилионния си пътник

Пол Камерън от Лондон се оказа едномилионният пътник за 2024 г. на Летище Бургас, а кацането му се превърна в истински празник, съобщи БНТ. Той и съпругата му Синди пристигнаха с чартърен полет от Летище Гетуик и бяха посрещнати още на пистата с..

публикувано на 07.08.24 в 18:35