Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засега без нови ограничения заради Covid-19 в София

Снимка: архив

Изнесената от директора на Столичната регионална здравна инспекция​ информация, че „София навлиза в червена зона и предстои издаване на заповед за налагане на ограничения“ не отговаря на истината. За това съобщава Министерството на здравеопазването.

14-дневната заболеваемост към днешна дата за района на София град е 89/100 000, което съгласно приетия Национален план за справяне с пандемията от SARS-COV-2, не изисква налагането на допълнителни ограничения. На директора на Столична РЗИ е поискано обяснение за допуснатата грешка.

По-рано днес в интервю за bTV ръководителят на  Столичната РЗИ Данчо Пенчев обяви, че от 11 август в столицата се въвеждат допълнителни ограничителни мерки заради ръст на заболеваемостта от коронавирус. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Златомир Дьовленски

В Пловдив арестуваха председателя на НД "Русофили“

Златомир Дьовленски, председател на Национално движение "Русофили" - Пловдив е бил задържан от ДАНС днес преди обед в централата на градската организация на БСП, съобщи БНТ. Информацията е потвърдена от Иван Петков, депутат и секретар на парламентарната..

публикувано на 08.07.24 в 15:23

Фондация “За един чист живот” предлага едномесечна терапия за деца, пробвали опиати

Фондация “За един чист живот” от днес започва четириседмичен терапевтичен курс, в който деца, пробвали опиати, ще могат да комбинират лечебните занимания с развлекателни дейности. Неправителствената организация провежда информационна кампания за..

публикувано на 08.07.24 в 07:00
Галин Цоков

МОН започва разговори за промяна в образователната система

Министерството на образованието и науката ще обсъди с депутати от различни парламентарни групи визия за промяна в образователната система, която да послужи на следващия редовен кабинет, заяви пред БНР служебният образователен министър Галин Цоков...

публикувано на 08.07.24 в 06:00