Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатът за премиер от ИТН оттегля кандидатурата си

Пламен Николов
Снимка: БГНЕС

Номинираният за министър-председател от "Има такъв народ" Пламен Николов  обяви, че оттегля кандидатурата си, изтъквайки като мотив лични причини. Председателят на парламента и депутат от партията Ива Митева заяви пред БГНЕС, че Николов вече е подал заявление, че си оттегля съгласието да бъде издигнат за кандидат-премиер.

По-рано днес лидерът на партията Слави Трифонов направи изявление, в което обяви, че "Има такъв народ" няма да предлага проектокабинета си за гласуване в пленарна зала. Той припомни, че  вече са заявили, че ще постъпят така, ако не получат подкрепата на "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Трифонов обвини т.нар. "партии на протеста" в предателство. 

Президентът Румен Радев ще трябва да продължи процедурата и да даде мандат за правителство на втората политическа сила.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хидроенергийният комплекс "Турну Мъгуреле - Никопол" е в списъка на трансграничните проекти на ЕС

Проектът на "Националната електрическа компания" (НЕК) и румънската "Хидроелектрика" за изграждане на комплекса "Турну Мъгуреле - Никопол" успешно премина етапа на оценка и е включен в Списъка на трансграничните проекти за възобновяема енергия..

публикувано на 01.08.24 в 16:10

Природният газ по-скъп с 4,5% през август

От днес природният газ поскъпва с 4,5 процента и през целия месец ще се продава на цена 60,75 лв. за мегаватчас, съобщиха от Комисията за енергийно и водно регулиране. На тази цена крайните снабдители и лица, на които е издадена лицензия за..

публикувано на 01.08.24 в 14:27

Български ученици спечелиха 6 медала в Бразилия на олимпиада по лингвистика

Българските ученици се завърнаха с 6 медала от Международната олимпиада по лингвистика в Бразилия. Състезанието е проведено от 23 до 31 юли с участието на отбори от близо 40 държави, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието. Сребърно..

публикувано на 01.08.24 в 13:10