Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наука за най-малките разнообразява чакащите на летище София

Снимка: Ани Петрова

Науката може да бъде забавна, любопитна и интригуваща, дори и за най-малките. Изложбата на Детския научен център Музейко – „Еврика!“ напълно го доказва. От днес, 13 август, тя е разположена на Терминал 2 на летище София, в зоната след граничен контрол. Вълнуващият път до големите открития, променили завинаги света, в който живеем е представен с помощта на 13 интерактивни инсталации.

Експозицията на летището проследява развитието на науката през 19-ти и 20-ти век, чрез някои от  най-популярните изобретения . Докато чакат полета си, малките пътешественици могат да научат любопитни подробности, свързани със създаването на  рентгена, телефона, морзовия апарат, както и по-малко известни, но ужасно забавни изобретения като балонът с горещ въздух или задвижваните от човешка сила автомобили.

Редактор: Венета Николова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

България участва в Срещата на върха за бъдещето в Ню Йорк

Служебният премиер Димитър Главчев е на визита в САЩ, за да участва в Срещата на върха за бъдещето. Форумът, който се провежда на 22 и 23 септември в Ню Йорк, е основното събитие през т.нар. Седмица на високо равнище на ООН, в която участват държавните и..

публикувано на 22.09.24 в 06:10

Слънчево и приятно топло на 22 септември

През нощта ще се изясни почти над цялата страна. В сутрешните часове на места в низините и котловините временно ще има намалена видимост. В неделя над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Облачността над североизточните райони и..

публикувано на 21.09.24 в 18:05

Пешеходен тур "По стъпките на българската държавност" във Велико Търново

На 22 септември 2024 г., неделя, Регионален исторически музей-Велико Търново кани жителите и гостите на Старата столица на тематичен безплатен пешеходен тур "По стъпките на българската държавност", посветен на 116 години от обявяване на Независимостта на..

публикувано на 21.09.24 в 13:58