Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Нужна е актуализация на бюджета, за да се справим със здравната и мигрантската криза

Снимка: БГНЕС

"Две кризи - здравната и мигрантската ще доминират дневния ред през есента", каза след съвета президентът Румен Радев. Той посочи, че служебното правителство е успяло да осигури средства в хазната за справяне с тях. За да стигнат тези средства до хората обаче е необходима актуализация на бюджета. 

Президентът изрази съжаление, че няма консолидация на парламентарните сили по отношение на актуализацията. "Ако този парламент си тръгне без да актуализира бюджета, няма да могат да се насочат средства за преодоляване на здравната криза и усилване на границата пред опасността от мигрантския натиск. При това положение служебният кабинет ще бъде с вързани ръце", каза Радев.

По отношение на кадрите с насилие над участниците в миналогодишните антиправителствени протести президентът посочи, че трябва да се проследи цялата верига на отговорност - от насилниците до администраторите и политиците, допуснали, разпоредили или прикрили насилието, и тези които трябва, да си понесат наказанието. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54