Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въвеждат национални мерки при 300 заразени с Covid-19 на 100 хиляди души

Доц. Ангел Кунчев
Снимка: БГНЕС

При достигане на средно ниво от 300 заразени на 100 хиляди души в градовете, ще се наложат мерки за цялата страна, съобщи пред Нова ТВ държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 

„Имаме две оръжия срещу Covid-19 – ваксинацията и спазването на мерките. Ако не можем да достигнем желаното ниво на имунизация, остава всеки от нас да спазва собственото си здраве”, заяви доц. Ангел Кунчев. По думите му, ситуацията във Велико Търново, Търговище и Русе е сериозна и затова днес специалисти от тези области ще обсъждат какви мерки да предприемат.

Според здравния инспектор обществото ни не е готово да приеме реалността. „Каквото си надробим, това ще сърбаме”, коментира той.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещ понеделник с температури до 37°, на места - краткотрайни валежи

През нощта ще бъде предимно ясно с по-значителна облачност до полунощ в крайните западни райони, където на отделни места ще има краткотрайни валежи. В понеделник, 24 юни, ще е предимно слънчево. Около и след обяд главно над Югозападна България ще се..

публикувано на 23.06.24 в 19:05

Ежедневни полети между София и Бургас за лятото от юли

Националният авиопревозвач “България Еър” поднови своите редовни полети между София и Бургас, съобщи БНР Бургас. От 1 юли стартират редовните полети, като в системата е записано, че ще има ежедневен транспорт до 8 септември, с изключение на 3 юли, 3 и 4..

публикувано на 23.06.24 в 16:04

Местни избори се провеждат в няколко населени места у нас

Местни избори за кметове и общински съветници се провеждат днес на няколко места у нас - в общините Хасково, Благоевград, Кюстендил, Сухиндол, Перник и др. В севлиевското село Батошево избират кмет, след като вотът от редовните избори през миналата година..

публикувано на 23.06.24 в 09:31