Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въвеждат национални мерки при 300 заразени с Covid-19 на 100 хиляди души

Доц. Ангел Кунчев
Снимка: БГНЕС

При достигане на средно ниво от 300 заразени на 100 хиляди души в градовете, ще се наложат мерки за цялата страна, съобщи пред Нова ТВ държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 

„Имаме две оръжия срещу Covid-19 – ваксинацията и спазването на мерките. Ако не можем да достигнем желаното ниво на имунизация, остава всеки от нас да спазва собственото си здраве”, заяви доц. Ангел Кунчев. По думите му, ситуацията във Велико Търново, Търговище и Русе е сериозна и затова днес специалисти от тези области ще обсъждат какви мерки да предприемат.

Според здравния инспектор обществото ни не е готово да приеме реалността. „Каквото си надробим, това ще сърбаме”, коментира той.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има свой павилион на световния форум “Туризъм Експо Япония”

Екипът на българското посолство в Токио представя страната ни на форума “Туризъм Експо Япония”, който се провежда до 29 септември в японската столица, съобщи дипломатическата мисия на фейсбук страницата си. “Информираме ви, че..

публикувано на 26.09.24 в 21:10

Есенни горещини ще има през деня в петък

В петък , 27 септември, ще е слънчево и дневните температури ще се повишават. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 11°. Максималните ще са от 28 до 33°, в столицата ще е 29°.  По Черноморието  ще е слънчево, сутринта на..

публикувано на 26.09.24 в 19:45

Депутатите отхвълиха на първо четене промени, засягащи смяната на пола на деца

Народното събрание отхвърли на първо четене петте проекта за промени в Закона за закрила на детето. Най-спорните предложения в тях се отнасят до смяната на пола на деца под 18 години. Законопроектът на “Има такъв народ” предвижда пълна забрана..

публикувано на 26.09.24 в 15:32