Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въвеждат национални мерки при 300 заразени с Covid-19 на 100 хиляди души

Доц. Ангел Кунчев
Снимка: БГНЕС

При достигане на средно ниво от 300 заразени на 100 хиляди души в градовете, ще се наложат мерки за цялата страна, съобщи пред Нова ТВ държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 

„Имаме две оръжия срещу Covid-19 – ваксинацията и спазването на мерките. Ако не можем да достигнем желаното ниво на имунизация, остава всеки от нас да спазва собственото си здраве”, заяви доц. Ангел Кунчев. По думите му, ситуацията във Велико Търново, Търговище и Русе е сериозна и затова днес специалисти от тези области ще обсъждат какви мерки да предприемат.

Според здравния инспектор обществото ни не е готово да приеме реалността. „Каквото си надробим, това ще сърбаме”, коментира той.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25