Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

“Има такъв народ” към лидера на БСП: Няма да ви подкрепим за кабинет

Снимка: БГНЕС

“Няма какво ново да ви кажем, освен че няма да подкрепим правителство с ваш мандат”, заяви председателят на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов на лидера на „БСП за България” Корнелия Нинова по време на консултациите за оползотворяване на третия проучвателен мандат. Депутатът от ИТН настоя в оставащото време на този парламент да бъдат закрити специализираните съдилища, а Бюрото за защита на свидетели при главния прокурор да премине към Министерството на правосъдието. От своя страна, Корнелия Нинова окачестви исканията като “кърпене” и изрази съжаление, че не е постигнато съгласие за съставянето на трайно мнозинство.

Още от категорията

България и Виетнам искат да подновят студентския обмен

Вицепрезидентът на Виетнам Во Тхи Ан Суан е на официално посещение в България по покана на българската ѝ колега Илияна Йотова. Миналата година България и Виетнам отбелязаха 70 години дипломатически отношения. Визитата на Во Тхи Ан Суан е първата в..

публикувано на 26.10.21 в 16:53
Ангел Димитров

Диалогът за историята между България и Северна Македония отново не даде резултат

Без резултати завърши 15-ото заседание на Съвместната експертна комисия по исторически и образователни въпроси на България и Северна Македония. Това обяви съпредседателят й от българска страна Ангел Димитров. „Нашите колеги просто не могат да..

публикувано на 22.10.21 в 19:18
Румен Радев и Ангела Меркел

България поиска оперативен план при натиск по външните граници на ЕС

В Брюксел президентът Румен Радев, който участва в двудневното заседание на Европейския съвет, е обсъдил с германския канцлер Ангела Меркел българското вето за еврочленството на Северна Македония. По думите му Меркел е приела за лична кауза България..

публикувано на 22.10.21 в 18:59