Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Има такъв народ” към лидера на БСП: Няма да ви подкрепим за кабинет

Снимка: БГНЕС

“Няма какво ново да ви кажем, освен че няма да подкрепим правителство с ваш мандат”, заяви председателят на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов на лидера на „БСП за България” Корнелия Нинова по време на консултациите за оползотворяване на третия проучвателен мандат. Депутатът от ИТН настоя в оставащото време на този парламент да бъдат закрити специализираните съдилища, а Бюрото за защита на свидетели при главния прокурор да премине към Министерството на правосъдието. От своя страна, Корнелия Нинова окачестви исканията като “кърпене” и изрази съжаление, че не е постигнато съгласие за съставянето на трайно мнозинство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30