Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фестивал за музика, театър и цирк на открито в София

Днес и утре на поляните в Южен парк 2 /зад хотел Хилтън/ в София ще се проведе Второто издание на Фестивала за музика, театър и цирк на открито "Топло фест". Всички събития ще бъдат между 16 и 22 ч. със свободен вход пред Центъра за съвременни изкуства “Топлоцентрала”, чието откриване предстои тази есен.

Посетителите на фестивала ще могат да наблюдават огнено шоу, да се включат в циркова работилница по жонглиране, да послушат български и гръцки реге групи и др.

Още от категорията

„Петте елемента“ – силно послание за промяна в отношението ни към природата

Дали музика, изпълнена от един камерен струнен оркестър, може да се противопостави на самоунищожителното поведение на човека спрямо природата? Може! – казват категорично музикантите, обединени в независимата формация Drop Down..

публикувано на 18.11.21 в 10:42

Международно жури присъди „Българските архитектурни награди 2021“

Винарско имение „Драгомир“ в с. Брестник по проект на арх. Тодор Обрешков и Zoom studio получи голямата награда в третото издание на конкурса „Български архитектурни награди“.   „Пространството съчетава бетон, метал и стъкло. Хладният..

публикувано на 17.11.21 в 13:25

Небесни пратеници ли са птиците?

"Пти­ци­те - не­бес­ни пра­те­ни­ци или как­во?" - така се казва пътуващата изложба на Историческия музей на Поморие, която представя мистичното и традициите, свързани с представи те за птиците от древността до наши дни. От началото на..

публикувано на 13.11.21 в 16:30
Подкасти от БНР