Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Купуваме още 2 хил. машини при вот 2 в 1

Росица Матева
Снимка: БГНЕС

Необходимо е да бъдат купени около 2 хил. машини за гласуване, за да се проведат изборите за парламент и за президент в един ден, каза за БНР зам.-председателят на ЦИК Росица Матева. Ако вотът се състои 2 в 1, разходите ще бъдат по-ниски, тъй като ще се спести от хонорари за членовете на комисиите, от командировъчни в чужбина, от логистиката на бюлетини, машини и изборни книжа. Според Росица Матева най-добре е парламентарният вот да съвпадне с първия тур на избора за президент. Ще бъдат необходими обаче минимум две седмици между двете гласувания, за да се пренастрои софтуера.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенни горещини ще има през деня в петък

В петък , 27 септември, ще е слънчево и дневните температури ще се повишават. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 11°. Максималните ще са от 28 до 33°, в столицата ще е 29°.  По Черноморието  ще е слънчево, сутринта на..

публикувано на 26.09.24 в 19:45

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

Депутатите отхвълиха на първо четене промени, засягащи смяната на пола на деца

Народното събрание отхвърли на първо четене петте проекта за промени в Закона за закрила на детето. Най-спорните предложения в тях се отнасят до смяната на пола на деца под 18 години. Законопроектът на “Има такъв народ” предвижда пълна забрана..

публикувано на 26.09.24 в 15:32