Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 08.09.2021 г.

Хладно за септември време

Снимка: архив

В сряда облачността ще е разкъсана, до значителна над Южна България. Там на места ще превали слабо. Максималните температури ще са между 20° и 25° в София до 20°.

Над Черноморието ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са от 21° на северния нос Шабла до 23° на юг. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
Над планините облачността ще е значителна и на места в Рило-Родопската област ще превали. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 15°, а на 2000 метра до 8°. В курортите Боровец и Пампорово термометрите ще стигнат до 14°, а в Банско и Смолян до 17-18°.
В четвъртък и петък облачността ще остане. В петък в източните райони и планините ще превали, предимно слабо. Ще се задържи хладно за началото на септември с максималните до 25°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов

Цивилните граждани може да преминават военно обучение

Стратегическият преглед на отбраната ще препоръча изследване на възможността цивилните да получават военно обучение, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов. Военно обучение за цивилни - от "Нужно е" до "Хващам самолета и изчезвам"..

публикувано на 12.05.24 в 13:28

17 хиляди медицински сестри не достигат в здравната система

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи настоява държавата да определи минимален брой медицински сестри във всяко лечебно заведение, за да се гарантира качествена грижа за пациентите. Същото предложение се отнася и за акушерките,..

публикувано на 12.05.24 в 11:32

Бързо влошаване на времето в планините в следобедните часове

В следобедните часове се очаква бързо влошаване на времето в планините, предупреждават от Планинската спасителна служба. Съветът към туристите е да са готови да слязат от високите части още в ранните следобедни часове. В момента условията за туризъм..

публикувано на 12.05.24 в 10:40