Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът връчи почетни знаци на олимпийските ни медалисти от Токио

Снимка: Presscenter ADMP

На официална церемония в президентството, държавният глава Румен Радев, удостои изявилите се на летните Олимпийски и Параолимпийски игри в Токио българските атлети с Почетния знак на президента. В обръщението си към тях, държавният глава отбеляза, че олимпийската слава на страната ни, извоювана от поколения спортисти, е непреходна и е повод за гордост за цялото ни общество.

Президентът изрази признателността си и към треньорите, ръководителите, специалистите, близките и семействата на спортистите.

Златните момичета с Румен Радев
От името на удостоените с отличия гимнастичката Симона Дянкова благодари за оказаната чест, подкрепата и доверието.  


Румен Радев и Стефка Костадинова
В знак на признателност за оказаната чест, Стефка Костадинова подари на държавния глава талисмана на Токио 2020, златна монета на Олимпийските игри 2020 и фланелка с подписите на всички медалисти, от името на българските олимпийци и параолимпийци, както и от името на БОК.

Снимки: Presscenter ADMP, БГНЕС


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

Депутатите отхвълиха на първо четене промени, засягащи смяната на пола на деца

Народното събрание отхвърли на първо четене петте проекта за промени в Закона за закрила на детето. Най-спорните предложения в тях се отнасят до смяната на пола на деца под 18 години. Законопроектът на “Има такъв народ” предвижда пълна забрана..

публикувано на 26.09.24 в 15:32

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 19

В брой 19 на предаването слушайте: За българите в Кипър и отношението им към българския език и култура - Мария Мавруди, председател на Културната асоциация на българите в Кипър; Защо българите в Албания срещат трудности с употребата на..

публикувано на 26.09.24 в 12:00