Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левицата върна мандата за съставяне на правителство

Снимка: БГНЕС

След като не успя да събере достатъчно подкрепа за съставяне на правителство БСП върна третия проучвателен мандат на президента Румен Радев. Лидерът на партията Корнелия Нинова посочи, че социалистите са положили „максимални усилия за разум, диалогичност и отговорност и пред държавата, и пред народа“, но не са срещнали подкрепа от страна на „Демократична България“, „Има такъв народ“ и „Изправи се,БГ“.


От своя страна Румен Радев пожела успех на бъдещите избори и благодари за работата на министрите и заместник-министрите социалисти в служебното правителство, които по думите му, със своята работа са заслужили уважението на хората.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59