Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български юноша на осминафинал на Открития шампионат по тенис на САЩ

Пьотър Нестеров
Снимка: БФТ

Българският тенис талант Пьотр Нестеров се класира за 1/8-финалите в юношеския турнир от Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк. Във II кръг от последната за годината надпревара от Големия шлем 18-годишният състезател на "Черно море Елит" надигра поставения под №14 в схемата Алехандро Пертуса от Испания.  

Преди това на старта варненецът се наложи над Филип Флориг от Германия. За място на 1/4-финалите Нестеров ще спори с Якуб Меншикот Чехия.

За Пьотр това е трето участие в "мейджър" турнир през 2021 г. след "Ролан Гарос" в Париж, където стигна 1/2-финал на двойки с партньор Вячеслав Биелински от Украйна и "Уимбълдън" в Лондон, където двамата с украинеца играха 1/8-финал.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07

Електронното заявление за гласуване извън България вече е активно

От 11 септември вече е активно електронното заявление за гласуване извън страната на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, съобщи БТА. То може да бъде попълнено онлайн до 24:00 ч. българско време, на 1 октомври. Срокът за..

публикувано на 11.09.24 в 10:54

Валежите постепенно спират, но остава хладно

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, главно в източната половина на страната ще са придружени с гръмотевици и ще са значителни по количество. В сряда след обяд , от запад валежите ще..

публикувано на 10.09.24 в 19:45