Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Румен Радев: Избори 2 в 1 на 14 ноември

Снимка: БГНЕС

Президентските и парламентарните избори ще се проведат едновременно на 14 ноември, съобщи президентът Румен Радев в Плевен. "Така ще бъдат спестени и пари в хазната, и времето на хората", мотивира своето решение той. Държавният глава заяви, че максимално бързо ще разпусне Народното събрание според изискванията на Конституцията. “Аз съм убеден привърженик на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи”, подчерта президентът, който ще се кандидатира за втори мандат. По думите му, предизборната кампания ще бъде и ориентир за избирателите кои партии и политици работят за бъдещето и кои бранят корупционните схеми.

Що се отнася до евентуален политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, президентът каза: “Подкрепям личности, а не партии и не съм упълномощил никой да говори от мое име”. Той добави, че се познава от години с двамата министри и се е убедил, че може да разчита на тях.

Още от категорията

За ЕС е важно качеството в българския План за възстановяване

Качеството на Плана за възстановяване и устойчивост е по-важно от скоростта за плащанията по него, заяви ръководителят на представителството на Еврокомисията в България Цветан Кюланов. По думите му Еврокомисията обикновено одобрява националните..

публикувано на 18.10.21 в 13:17

Южна Африка с интерес към българското кисело мляко

На среща в София министърът на външните работи Светлан Стоев и заместник-министърът на Департамента на международните отношения на Южна Африка Алвин Буетес потвърдиха желанието на двете страни да активизират отношенията си. Сред възможностите за..

публикувано на 15.10.21 в 15:27

Еврокомисарят Тимерманс обеща в София справедлив енергопреход

Първата реална крачка по пътя към зеления преход на България е националният План за възстановяване и устойчивост, каза премиерът Стефан Янев пред форума „Зеленият преход - решения и предизвикателства за България“, в който участва и Франс Тимерманс,..

публикувано на 15.10.21 в 12:14