Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стефан Янев обеща приемственост между двата служебни кабинета

Снимка: БГНЕС

“Правителството демонстрира нов начин на работа - прозрачност и отчетност”, заяви премиерът Стефан Янев по време на отчета на служебното правителство.

Според него кабинетът е показал недъзите при изразходването на обществените средства и как тези пари могат да бъдат харчени прозрачно.

Премиерът акцентира и върху успешната работа с депутатите от 46-ото НС и резултата – актуализацията на държавния бюджет.

Стефан Янев е доволен и от подобряването на параметрите в Националния план за възстановяване и устойчивост, въпреки че по документа има още работа.

По думите му, първите средства от Плана ще се влеят в националния ни бюджет до края на годината. Служебният премиер каза още, че няма провал във ваксинационната политика и статистиката е много по-добра от заварената. Той увери, че оставащите задачите ще бъдат изпълнявани в същия дух.

Още от категорията

Очаква ни най-топлият ден от седмицата

Петък  ще започне с минимални температури от 1° във Видин до 10° по морето и с мъгли в низините. През деня ще е слънчево с разкъсана облачност.  Максималните температури ще достигнат 18 - 23°, за София до 19. Над Черноморието  ще е предимно..

публикувано на 21.10.21 в 18:05
проф. Ангел Димитров

България очаква разум и професионализъм от македонските учени

Смесената българо-македонска комисия по спорните исторически въпроси заседава онлайн на 21 и 22 октомври. На 15-то събиране учените отново ще разискват темата за цар Самуил и Гоце Делчев, заяви пред БГНЕС проф. Ангел Димитров , съпредседател на комисията..

публикувано на 21.10.21 в 14:43
Стойчо Кацаров

Обещават безплатни тестове за работещите в закрити помещения

За втора поредна вечер в София се провежда протест срещу "зелените сертификати". Този път столичани се събират пред сградата на Президентството, предаде репортерката на БНР Евелина Стоянова. Валидността на сертификата за преболедували от Covid-19 се..

публикувано на 21.10.21 в 12:10