Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима нови министри в поредното служебно правителство

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев представи новият служебен Министерски съвет, който ще организира извънредните парламентарни и редовните президентски избори на 14-ти ноември. За първи път служебно правителство поема мандата си от предходен служебен кабинет.  

„Вие върнахте доверието в институциите. За съжаление, политическата класа не възприе модела на служебното правителство и посланията на обществото“, каза Радев на церемонията пред своите избранници.  



Стефан Янев остава премиер в обновения състав. Трима нови министри влизат в правителството. Министър на финансите е Валери Белчев, на икономиката е Даниела Везиева. Христо Алексиев поема ресора транспорт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Трима с обвинение за присвояване чрез кредит на 150 млн. лв.

Бизнесменът Румен Гайтански с прякор Вълка, Иван Георгиев, представител на "Роудуей кънстракшън" - фирма на Гайтански, и бившият шеф на ББР Стоян Мавродиев (2017-2020) са обвинени за необезпечен кредит от 150 млн. лева, отпуснат от Българската банка за..

публикувано на 15.08.24 в 16:11

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 13

В брой 13 на предаването слушайте: Разговор за творческите заложби и българските корени на български деца от чужбина - интервюта с Бояна Илиева от Мексико, Димитра Митева от Кипър и Дарина Генова от Украйна; Отец Иван от Рим..

публикувано на 15.08.24 в 12:00

През юли БНР получи почти 400 писма от 19 държави

Здравейте, скъпи приятели! С радост съобщаваме, че след появата на новите QSL-картички на БНР получихме цяла лавина от писма. Само през юли те са почти 400! Най-активни се оказаха нашите потребители от Германия и Индия. "Винаги..

публикувано на 15.08.24 в 09:25