Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стефан Янев провидя целенасочено заложени проблеми пред служебния кабинет

Снимка: БГНЕС

Два часа, след като положи клетва и встъпи в длъжност, новото служебно правителство проведе първото си заседание. Според премиера Стефан Янев основен приоритет пред кабинета ще бъде да подготви изборите на 14 ноември и да гарантира, че те ще преминат по правилата.

Министър-председателят открои и някои наследени проблеми за решаване: “Такъв еказусът с неизплатените средства на строителния бранши той е един от многото проблеми, заложени целенасочено с идеята да излязат на преден план точно в определен момент - при управлението на служебен кабинет.” Подобна е ситуацията и в енергетиката, където е необходимо преосмисляне на концепцията за развитието й и фундаментални структурни промени.

Стефан Янев каза още, че предстоят тежки месеци, изискващи пълна мобилизация.

Още от категорията

Ангел Димитров

Диалогът за историята между България и Северна Македония отново не даде резултат

Без резултати завърши 15-ото заседание на Съвместната експертна комисия по исторически и образователни въпроси на България и Северна Македония. Това обяви съпредседателят й от българска страна Ангел Димитров. „Нашите колеги просто не могат да..

публикувано на 22.10.21 в 19:18
Румен Радев и Ангела Меркел

България поиска оперативен план при натиск по външните граници на ЕС

В Брюксел президентът Румен Радев, който участва в двудневното заседание на Европейския съвет, е обсъдил с германския канцлер Ангела Меркел българското вето за еврочленството на Северна Македония. По думите му Меркел е приела за лична кауза България..

публикувано на 22.10.21 в 18:59

За ЕС е важно качеството в българския План за възстановяване

Качеството на Плана за възстановяване и устойчивост е по-важно от скоростта за плащанията по него, заяви ръководителят на представителството на Еврокомисията в България Цветан Кюланов. По думите му Еврокомисията обикновено одобрява националните..

публикувано на 18.10.21 в 13:17