Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Янев провидя целенасочено заложени проблеми пред служебния кабинет

Снимка: БГНЕС

Два часа, след като положи клетва и встъпи в длъжност, новото служебно правителство проведе първото си заседание. Според премиера Стефан Янев основен приоритет пред кабинета ще бъде да подготви изборите на 14 ноември и да гарантира, че те ще преминат по правилата.

Министър-председателят открои и някои наследени проблеми за решаване: “Такъв еказусът с неизплатените средства на строителния бранши той е един от многото проблеми, заложени целенасочено с идеята да излязат на преден план точно в определен момент - при управлението на служебен кабинет.” Подобна е ситуацията и в енергетиката, където е необходимо преосмисляне на концепцията за развитието й и фундаментални структурни промени.

Стефан Янев каза още, че предстоят тежки месеци, изискващи пълна мобилизация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Радан Кънев за бъдещия ЕП и закъснелия европейски дебат в България

Няколко месеца преди европейските избори, които в целия ЕС ще се проведат между 6 и 9 юни, и в несигурния български политически контекст, Радан Кънев, евродепутат от групата на ЕНП, избран от листата на ДБ, прогнозира състава и политиката на новия..

публикувано на 19.03.24 в 06:25

МС: България не признава резултатите от изборите в окупираните територии на Украйна

"Проведените през последните 3 дни президентски избори в Руската федерация са поредното доказателство за нарастващия натиск срещу опозиционни политици, неправителствени организации, независими медии и критици на режима в Кремъл. Нарушенията на..

публикувано на 18.03.24 в 17:30

До 24 часа ще стане ясно, ще има ли ротационно правителство

Номинираната от ГЕРБ за премиер Мария Габриел получи днес от президента Румен Радев проучвателния мандат за съставяне на правителство. Тя обяви след срещата при президента, че ще задържи връчения ѝ мандат за кабинет, но изчакване на предвидения..

публикувано на 18.03.24 в 14:05