Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Общинско училище на западноевропейско ниво посреща ученици в Берковица

Снимка: berkovitsa.bg

Щастливи и жадни за знания деца – това е мечтата на всеки родител и учител у нас. Да се „заразиш“ с този ентусиазъм е напълно възможно, ако попаднеш в общинското училище „Никола Й. Вапцаров“ в Берковица. Дизайнът на учебните кабинети е дело на българско студио, специализирано в оформянето на социални средища – обществени центрове, училища и детски градини. 

Мария Стайнова и Виолетка Славова

Според създателите му Виолетка Славова и Мария Стайнова, учебната среда трябва да бъде проектирана според удобствата и нуждите на учениците и техните преподаватели, като за целта се използват максимално много от ресурсите, с които разполага учебното заведение. С идеята за изграждането на Център по природни науки и предприемачество, през 2018 г. двете момичета печелят конкурса за млади архитекти „Училища на бъдещето“. Визията на проекта допада на ръководството на школото и оттам молят архитектите да го реализират именно в Берковица, за да превърнат обучението в празник за своите ученици от ­I до VII клас.

Още от категорията

Хърватия, Словакия, Украйна и Молдова влизат в червената зона

Считано от 30 октомври, събота, Хърватия, Словакия, Украйна и Молдова влизат в списъка на държавите в червената зона съгласно реда за влизане в България.   От червена в оранжева зона преминават Индия, Колумбия, Аржентина и др. От зелена в..

публикувано на 26.10.21 в 19:35

Времето ще остане без промяна и без валежи

В сряда сутринта в низините и около високите водни басейни ще се образуват мъгли. Минималните температури ще е между 1 и 4° на запад и до 7-10° на изток. През деня над на много места в Централна и Източна България ще се задържи ниска слоеста..

публикувано на 26.10.21 в 18:30

До 10 лева ще плащат гражданите за антигенни тестове за сметка на държавата

Със 162 лечебни заведения с лаборатории и самостоятелни лаборатории на територията на страната е сключен договор за предоставяне и извършване на бързи антигенни тестове, съобщават от Министерството на здравеопазването. Тези болници и лаборатории..

публикувано на 26.10.21 в 18:04