Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пламен Бонев (De La Bona) и новата му песен „Завинаги“

Снимка: стоп кадър

През последните години все по-често виждаме на българска сцена Пламен Бонев – един от малкото български поп изпълнители, взели участие в чуждестранни музикални формати.

Роден в Чирпан, завършил училище в Кърджали, той отива в Пловдив, за да следва икономика. Там среща няколко свои връстници, с които правят група и изнасят концерти. По-късно участва в английския X Factor – своеобразна подготовка за успешното му представяне в състезанието „Гласът на Финландия“. Там негов ментор е известен рок музикант – Майкъл Монро, а Пламен се изявява под името Plamen De La Bona, което запазва и до днес.

Певецът е автор на текста и музиката на новата си песен „Завинаги“, участва и в правенето на аранжимента, заедно с Андриано Ангелов.


Още от категорията

Спомен за Божидар Добрев – изследовател на българското музикално минало и настояще

„Не съм срещала друг човек, който толкова да милее и толкова посветено да събира и съхранява исторически факти за българските музиканти в чужбина“ – споделя Столина, дъщеря на Божидар Добрев. Вероятно всеки, който познаваше този необикновен човек, би..

публикувано на 14.10.21 в 11:35

Костадин Михайлов за новия си албум и наследството на рупци, тронки и загорци

Младият народен певец Костадин Михайлов, известен и със своята събираческа дейност, издаде втория си самостоятелен албум. В него са представени 16 фолклорни образци, записани от него в родния му странджански край, в селата Бродилово,..

публикувано на 11.10.21 в 14:30

„Не за мен“ – песен в аванс от новия албум на Б.Т.Р

„Не за мен, а за теб ще намеря смисъл отново… За какво са ми много неща, щом до мене си ти!“ – това е част от текста на песента „Не за мен“. Изпълнява група Б.Т.Р., а гост-музиканти са Кирил Маричков и Валди Тотев, познати на поколения българи от..

публикувано на 11.10.21 в 10:23