Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

И в Ню Йорк откриха учебната година

5
Снимка: Фейсбук

Най-голямото българско училище в Ню Йорк - „Христо Ботев“, отвори врати и посрещна своите малки и големи възпитаници с вълнение радост.


Нова учебна година, нови приключения, нови знания и приятелства, си пожелаха децата и техните преподаватели и пожелаха здрава и спорна учебна година за всички български ученици по света.


Училище „Христо Ботев“ е създадено през 2005 г., в резултат на сътрудничеството между Генералното консулство на Република България в Ню Йорк и местната българска общност. От 2012 г. официално е вписано в Списъка на българските неделни училища на Министерството на образованието и науката.  


НА ДОБЪР ЧАС, ДЕЦА! 

Снимки: www.facebook.com/hristobotevschool

Галерия

Още от категорията

Електронни помагала ще подпомагат обучението в българските училища зад граница

Висши училища в България разработиха електронни обучителни помагала по български език, история и география за учениците и учителите от българските училища в чужбина. Материалите бяха демонстрирани и обсъдени по време на Втория балкански форум под..

публикувано на 07.12.21 в 17:31

Българи от Хамбург на предпразнична онлайн среща

Българи от Хамбург организират онлайн среща, чрез която да създадат празнично настроение, посвещавайки няколко часа на българското слово, музика и традиции. Това е поредната проява на Клуба на българките и българските семейства в Хамбург, който..

публикувано на 03.12.21 в 16:37
Българските посланици на културата

Номинирайте своя посланик на българската култура по света до 4 декември

Оазисът на културата в родния радиоефир – програма „Христо Ботев“ на БНР, празнува своя 50-годишен юбилей през настоящата година. За да отбележат подобаващо половин век в ефира, колегите избраха да отличат 24-ма посланици на българската култура по света...

публикувано на 02.12.21 в 10:30
Подкасти от БНР