Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ ще подкрепи ректора на Софийския университет за президент

Проф. Анастас Герджиков
Снимка: архив
ГЕРБ ще подкрепи ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент на изборите на 14 ноември. Той ще бъде издигнат от Инициативен комитет, съобщиха за БНР източници от партията.

Проф. Герджиков бе преизбран за втори ректорски мандат в Софийския университет през ноември 2019 г., когато бе единственият номиниран. Професорът по антична и средновековна литература председателства Съвета на ректорите на висшите училища в България от юли 2020 г. Той беше зам.-министър на образованието с ресор „Висше образование“ в кабинета с премиер Симеон Сакскобургготски от 2001 г. до 2003 г., ни напомня offnews.bg.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите леко се повишават

През нощта в по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад-северозапад, по Черноморието – умерен предимно от северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. В събота  ще бъде..

публикувано на 26.07.24 в 19:05

България днес - 26 юли 2024 г.

В предаването ни „България днес“ отдаваме значимото на световния празник на духа и спорта, който се открива официално в Париж тази вечер. Спираме се на българското участие на летни олимпийски игри в исторически контекст, разговаряме и с една от..

публикувано на 26.07.24 в 19:00

България ще се опита да влезе в еврозоната на 1 юли 2025 г.

114 депутати от ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната – Демократична България", ДПС и 10 независими подкрепиха на първо четене законопроекта на правителството за въвеждане на еврото в България. Нормата утвърждава, че през първия месец ще се ползват и двете..

публикувано на 26.07.24 в 18:11