Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициативен комитет издига кандидатурата на Лозан Панов за президент

Лозан Панов
Снимка: БГНЕС

Лозан Панов влиза в надпреварата за президент четири месеца преди края на седемгодишния си мандат като председател на Върховния касационен съд, научи БНР от свои източници. Инициатор за издигането на кандидатурата му е неправителствената организация "Правосъдие за всеки", която стоеше в основата на протестите срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор и вече две години настоява за оставката му.

Издигането на кандидатурата на Лозан Панов ще стане днес, когато инициативният комитет ще се събере в 17,00 ч. пред президентството. В него няма да присъстват ярки политически лица, а кандидатът за вицепрезидент вероятно ще бъде жена, която не е юрист. Кандидатирането на съдия №1 не налага той да напусне поста си по време на кампанията – достатъчно е да излезе в отпуск, смятат от "Правосъдие за всеки". След Румен Радев и Анастас Герджиков Лозан Панов става третият независим кандидат за президент. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00

Сървайвър по български или как оцеляват хората от с. Радево

Село Радево се намира в Североизточна България, в община Аксаково, недалеч от морската ни столица Варна. Разстоянието е около 30-40 мин. път с кола. В Радево постоянно има не повече от 60 жители, като повечето са на възраст над 60-70 години, а за..

публикувано на 11.07.24 в 10:25
Димитър Главчев

България иска от Скопие връщане към договора за добросъседство от 2017 г.

"Обсъдихме, как НАТО да стане по по-силен, залагайки на колективното, като същевременно бъде усилена отбраната на всяка страна член", заяви служебният премиер Димитър Главчев. Той добави, че в дискусиите във Вашингтон на срещата на върха по повод 75-тата..

публикувано на 11.07.24 в 08:54