Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рок групата Jeremy? с голям концерт в Дубай

Ерсин Мустафов и Ташо Колев
Снимка: Ани Петрова

След двегодишно международно затишие поради световната ситуация с Covid-19 рок група Jeremy? отново привлича внимание върху творчеството си и България. Тази вечер (9 октомври) музикантите ще изнесат концерт в първия по рода си фестивал – Expo Beats Festival, част от Световното изложение ЕКСПО 2020 в Дубай. Изложението e най-голямото световно събитие, което се провежда от началото на пандемията с над 190 държави участници, и за първи път в страна от Близкия Изток. Jeremy? са единствената банда от България, която участва, а концертът им ще бъде на най-голямата сцена – Jubilee Stage.

„Събитието ще бъде мега грандиозно, очаква се да бъде посетено от повече от 25 млн. души“, каза за БНР Ерсин Мустафов, фронтмен на групата. Той уточни, че в програмата на Expo Beats Festival групата ще има едночасов сет, с музика от двата си албума и кавър на Queen. В едно от парчетата, „Just like the Rolling stones“ на сцената ще се появят и танцьори, които ще представят специално подготвена хореография, дело британския хореограф Дани Лий.

Припомняме, че група Jeremy? беше избрана да подгрява няколко концерта от европейското турне на легендарните Queen през 2016 година. Съвсем скоро се очаква да излезе и третият студиен албум на бандата, като първият сингъл от него вече е факт – песента „Dayjob“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15

Песента свързва младата Виктория Асенова с автори на хитове в Италия

Когато човек открие таланта в себе си, нищо не е в състояние да го спре да се развива и да върви по пътя на мечтите. Дарба да пее и да се изявява на сцената притежава младата изпълнителка Виктория Асенова. Тя е започнала да се занимава с музика още в..

публикувано на 20.04.24 в 07:05

"Любовта" – нов сингъл от група Фанданго

Група Фанданго представя "Любовта" – нов сингъл от наскоро издадения албум "Като птиците". Това е една от последно записаните за албума песни. Автор на музиката и текста е фронтменът на Фанданго – Христо Стефанов, аранжиментът е на цялата група...

публикувано на 19.04.24 в 10:15