Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

РИА и първият ѝ сингъл „Нашата мечта“

Снимка: БНР-Бургас

Мария Мирославова, с артистичен псевдоним РИА, преди дни представи своя първи сингъл – „Нашата мечта“. Мария е на 19 г., а с музика се занимава от петгодишна. Дъщеря е на двама известни музиканти – Мария и Мирослав от „Мери Бойс Бенд“. Завършила е с отличие Софийската математическа гимназия, след това продължава в Манчестър със специалност компютърна анимация и визуални проекти, но никога не е преставала да изпълнява и създава музика.

„Нашата мечта“ е авторска песен, а текстът РИА пише по стихотворението на Rio Bravo „Щастливо изпепелена“. В записа РИА изпълнява вокалните и голяма част от инструменталните партии. 


Още от категорията

Хор „Бодра смяна“ празнува 75-годишен юбилей

„Бодра смяна“ е първият български детски хор, получил световна известност. Тази година се навършват 75 години от неговото основаване и това е повод Инициативен комитет от бивши хористи да организира фото изложба под наслов „Хор „Бодра смяна” –..

публикувано на 26.11.21 в 09:15
Musicology Live

"Musicology Live" ни среща с някои от най-добрите български музиканти

Musicology Live е новата пряка по пътя към българската поп, соул, рок, фънк, R&B музика. По нея ни повежда популярният DJ Мартен Роберто и уникалното допълнение към съботното му предаване Musicology по „Радио София“ на БНР. Обещанието е за бутикова..

публикувано на 23.11.21 в 11:15

Животът като чудо(вище) – в моноспектакъл на Диана Дафова

Познаваме Диана Дафова от нейните мащабни творчески проекти, които през годините певицата представи у нас, в Европа и САЩ. Както и от участията ѝ в различни хуманитарни и екологични начинания. Сега, на 23 ноември, в залата на Сити Марк Арт..

публикувано на 23.11.21 в 09:35