Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ново обвинение срещу Кристалина Георгиева

Кристалина Георгиева
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Международният валутен фонд обяви, че скоро ще реши дали управляващият директор Кристалина Георгиева ще запази поста си. След заседание, приключило през тази нощ, стана ясно, че изпълнителният борд на фонда е постигнал значителен напредък по случая. Георгиева е обвинена, че е манипулирала данни в полза на Китай, докато е ръководила Световната банка, но тя отрича вина. Междувременно се появи и информация на “Блумбърг”, че в края на юли в качеството си на изпълнителен директор на МВФ заедно със служители тя е смекчила предупреждението за екологични рискове за икономиката на Бразилия, след като правителството на президента Жаир Болсонаро се е възпротивило на констатациите.

Още от категорията

Президентът изрази надежда третият цикъл от консултации за съставяне на правителство да бъде последен

След проведените консултации с представители на първите четири парламентарно представени групи - ПП, ГЕРБ, ДПС и БСП, президентът Румен Радев посочи, че новото управление има нужда от силен социален вектор, тъй като обществото ни е силно разделено...

публикувано на 06.12.21 в 16:43

При президента започват консултации за бъдещото правителство

Президентът Румен Радев ще проведе на 6 и 7 декември консултации с парламентарните групи в 47-ото Народно събрание. Съгласно Конституцията Радев последователно ще приеме техните представители, за да обсъди връчването на мандат на първата политическа сила..

публикувано на 05.12.21 в 17:22
Илхан Кючюк

Форум в София ще обсъжда проблемите на Западните Балкани

На 6 декември ще се проведе „Софийски форум за Западните Балкани“. В проявата под наслов: „Време за възстановяване на доверието“ ще участва и еврокомисарят по разширяването Оливер Вархей. Докладчикът в Европарламента за Северна Македония Илхан..

публикувано на 05.12.21 в 15:21
Подкасти от БНР