Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестът на пътностроителните фирми временно спира

Снимка: БГНЕС

През следващите два дни пътните фирми, които изкараха тежка механизация в центъра на София, няма да протестират, тъй като диалогът между сектора и държавата е възстановен, стана ясно след края на разговорите между представители на Браншовата камара „Пътища” и екипа на регионалното министерство.

„Министър Виолета Комитова прави всичко възможно да има пари за пътноподдържащите фирми, въпросът е в какъв размер ще бъдат те и кога ще започне разплащането”, заяви на съвместния брифинг председателят на УС на Българска браншова камара „Пътища” Стефан ЧайковОт регионалното министерство заявиха, че започват проверка на всички договори, за които браншът претендира, че има неизплатени средства.

         




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 15 май 2024 г.

Физическото и психично здраве на хората през целия им жизнен цикъл, е фокусът на тазгодишната Европейската седмица на общественото здраве. Мотото на инициативата тази година е "Здравето е политически избор" и в "България днес" тръгваме по следите на..

публикувано на 15.05.24 в 19:00
Димитър Главчев

Вдигат заплатите на университетските преподаватели със задна дата

Правителството ще предостави 39 млн. лв. допълнително финансиране за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища, считано от 1 януари 2024 г. Решението е взето след като преподавателите заплашиха със стачка на..

публикувано на 15.05.24 в 17:35

Над 38 хил. българи са подали електронни заявления за участие на изборите от чужбина

Над 38 хиляди са потвърдените заявления за гласуване в чужбина, подадени от сънародниците ни чрез електронната система на Централната избирателна комисия. В полунощ изтече срокът, в който българите зад граница можеха да заявят желанието си да..

публикувано на 15.05.24 в 10:55