Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-строги противоепидемични мерки в София-град

Снимка: БГНЕС

От 14 октомври се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на София-град, реши Столичната РЗИ. Спират присъствените групови извънкласни дейности, а при увеличена заболяемост в училищата ще се учи на ротационен принцип.

Театрите, кината, концертите и другите сценични прояви ще се провеждат при публика до 30%. В музеите и галериите ще се допуска по един човек на 8 кв. м. Спортните мероприятия на закрито и открито ще се провеждат без публика, докато във фитнесите ще се допускат до 30% посетители. 

Подрастващите ще могат да посещават търговските центрове само в присъствието на пълнолетен. На частните събития ще се допускат до 15 души на закрито и до 25 на открито. Както и досега, заведенията за хранене и развлечения, игралните зали и казината ще работят от 7,00 ч. до 23,00 ч.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За българите ЕС е демокрация, човешки права, законност и стандарт на живот

Българите ценят в ЕС най-много демокрацията, човешките права, върховенството на закона и стандарта на живот, сочат данните на "Евробарометър", представени на 26 юли от Еврокомисията, предава БТА. Попитани кои са силните страни на ЕС 38%, от българите..

публикувано на 26.07.24 в 14:16

Приемат кандидатури за резиденция за литературни преводачи от български

До 9 октомври е крайният срок за кандидатстване за изследователски резиденции за литературни преводачи от български език по проекта Archipelagos, съобщи фондация "Следваща страница". Резиденциите ще се състоят в Къщата за литература и превод в София през..

публикувано на 26.07.24 в 13:51
Доц. д-р Петър Шишков

Загиналият след избухването на складовете в Елин Пелин е виден учен, пиротехник

Именитият български учен доц. д-р Петър Шишков е загиналият при експлозиите в складовете за пиротехника в гр. Елин Пелин, предаде БГНЕС. Академичната общност на Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски" отдава почит и уважение към значимото дело и..

публикувано на 26.07.24 в 13:19