Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Еврокомисарят Тимерманс обеща в София справедлив енергопреход

Снимка: БГНЕС
Първата реална крачка по пътя към зеления преход на България е националният План за възстановяване и устойчивост, каза премиерът Стефан Янев пред форума „Зеленият преход - решения и предизвикателства за България“, в който участва и Франс Тимерманс, зам.-председател на Еврокомисията.
В Европа има 30 въглищни региона, които знаят, че дългосрочното им бъдеще не може да е свързано с въгледобива, а хората там трябва да бъдат обучени и преквалифицирани, заяви Тимерманс.
„Мога да се ангажирам тук пред вас, че ще разгледаме този план, като имаме предвид, че България има сериозни предизвикателства в енергийния си сектор. Ще гарантираме, че преходът във въгледобивните региони ще се извърши по справедлив начин и ви обещавам - ангажирам се, че никой няма да бъде изоставен и забравен“, заяви еврокомисарят.

Още от категорията

ДДС да остане намален и през следващата година

Някои стоки да останат с намалено облагане и през следващата година – около тази антикризисна мярка се обединиха преговарящите представители на четирите политически сили, които обсъждат възможностите за съставяне на коалиционно правителство...

публикувано на 27.11.21 в 15:30

Финансите и международните отношения в новата коалиционна програма

Финансите и международните отношения са последните теми, които предстои днес да обсъдят експертите-преговарящи за програмата на евентуално коалиционно правителство с мандата на „Продължаваме промяната“. Преговорите се водят с БСП, „Има такъв народ“ и..

публикувано на 27.11.21 в 06:50

По съседски: Събития с балкански адрес

Широка коалиция ще спасява Румъния от кризата Двете най-големи партии в Румъния договориха сформирането на правителство. Така е преодоляна тримесечната политическа криза, която блокира усилията на страната да забави пандемията от Covid-19..

публикувано на 26.11.21 в 10:45