Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преподавателите без зелен сертификат да обучават от вкъщи, препоръчва образователният министър

Проф. Николай Денков
Снимка: БГНЕС

Учителите, които не притежават зелен сертификат, могат да преподават дистанционно. Тази позиция изрази пред бТВ образователният министър проф. Николай Денков по повод обсъжданите нови ограничения срещу разпространението на Covid-19 в училищата.

"Идеята за задължителен зелен сертификат е новият елемент в предложените от Министерството на здравеопазването мерки и в настоящата ситуация с пика на четвъртата вълна трябва да бъде подкрепена", подчерта министърът. Според него въвеждането на документа може да доведе до временен отлив на педагози.

20% отсъстващи деца или 30% карантинирани паралелки са основание за преминаване в дистанционно обучение, каза още проф. Николай Денков. Заради опасността от евентуалното затваряне на училищата родители тази вечер ще протестират пред здравното ведомство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Семен Новиков в битка с Алиреза Мохмадипиани

Първо олимпийско злато за България от Париж 2024

България вече има своя първи олимпийски шампион на игрите в Париж. Семен Новиков срази на финала иранския борец Алиреза Мохмадипиани , който е световен вицешампион в категория до 87 кг. в класическата борба. Новиков реализира категоричен резултат от..

публикувано на 08.08.24 в 21:40

Слънчево ще е, с валежи на северозапад и над Рило-Родопската област

В петък , 9 август, ще е слънчево. Заоблачаване ще има над северозападната половина от страната. Главно в планините в Западна и Централна България, ще превали. Минималните температури ще са между 14 и 21°, в София 15°. Максималните ще достигат от..

публикувано на 08.08.24 в 19:40

Борбата с огнената стихия в Славянка продължава

Над 150 огнеборци продължават битката с пожара в западния дял на планината "Славянка". На гръцка територия се активираха няколко огнища и успяха да навлязат в наситена с хвойнови насаждения гора на българската територия. За да се спре..

публикувано на 08.08.24 в 15:53