Сезонни кулинарни фестивали и семинар за местния бизнес ще организира брандът на страните от черноморския регион „Черноморска кухня“, за да популяризира проекта за Черноморието като дестинация за гастрономически туризъм. Идеята е подкрепена и от Община Бургас.
Проектът вече е селектирал 50 регионални ястия. Идеята е те да бъдат лесно приложими по крайбрежните ресторанти, както и 5-7 ястия да станат лицето на бранда. Бургас ще е една от двете гастрономични столици по проекта през 2022 г. Другата ще е град от Източното крайбрежие, Анапа от Русия или Батуми от Грузия, предаде БНР Бургас. Амбицията е ежегодно да се организират 4 фестивала – на пролетната, лятната, есенната и зимната черноморска кухня.
Двайсет и пет деца и младежи, оцелели след отвличане от терористи в тунелите под Газа или с родители все още в ръцете на "Хамас", получиха десет дни щастие в българския зимен курорт Банско. Ски ваканцията им беше осигурена от благотворителната..
В разделното време, в което днес живеем, е все по-важно да се държим заедно и да се подкрепяме , заяви президентът Румен Радев на тържествената вечеря ифтар в София по повод началото на свещения месец за мюсюлманите Рамазан. В качеството си на..
Ритуалът "Клади", посветен на Сирни Заговезни, ще бъде изпълнен за 32-ра поредна година на поляната пред етнографския комплекс "Кулата" в Казанлък, съобщиха организаторите от Народно читалище "Жар 2002". Всяка година ритуалът събира много..
Честит Национален празник и Ден на Освобождението на България, уважаеми сънародници! Ако припомним историята - на 3 март 1878 г. в Сан Стефано край..
Хиляди българи, от всички краища на страната, се събраха днес в Пампорово и заедно отпразнуваха националния празник – Трети март. Голямото спускане с..
С поставяне на цветя и венци пред паметника на Незнайния воин в София и издигане на националното знаме бе отбелязан Националният празник на България...