Сезонни кулинарни фестивали и семинар за местния бизнес ще организира брандът на страните от черноморския регион „Черноморска кухня“, за да популяризира проекта за Черноморието като дестинация за гастрономически туризъм. Идеята е подкрепена и от Община Бургас.
Проектът вече е селектирал 50 регионални ястия. Идеята е те да бъдат лесно приложими по крайбрежните ресторанти, както и 5-7 ястия да станат лицето на бранда. Бургас ще е една от двете гастрономични столици по проекта през 2022 г. Другата ще е град от Източното крайбрежие, Анапа от Русия или Батуми от Грузия, предаде БНР Бургас. Амбицията е ежегодно да се организират 4 фестивала – на пролетната, лятната, есенната и зимната черноморска кухня.
В подкрепа на хората с редки болести, по обяд над София полетяха балони в различни цветове, съобщи БТА. Балоните бяха пуснати в двора на Александровска болница, където медицински специалисти, пациенти и техни близки се събраха по-рано днес на дискусия,..
“Надяваме се до края на следващата седмица да приключи изчислението и резултатите от него да бъдат предадени на Конституционния съд.” Това заяви пред БНТ зам.-председателят на Централната избирателна комисия Росица Матева по повод определението на..
Броят на пенсионерите през януари т.г. е нараснал с 15 630 души или 0,8% в сравнение с първия месец на предходната година, информират от Националния осигурителен институт. Над 2 млн. души живеят от пенсия, чиято средна стойност е 929 лв. – със 103 лв...
Честит Национален празник и Ден на Освобождението на България, уважаеми сънародници! Ако припомним историята - на 3 март 1878 г. в Сан Стефано край..
Хиляди българи, от всички краища на страната, се събраха днес в Пампорово и заедно отпразнуваха националния празник – Трети март. Голямото спускане с..
С поставяне на цветя и венци пред паметника на Незнайния воин в София и издигане на националното знаме бе отбелязан Националният празник на България...