Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургас става част от кулинарните фестивали „Черноморска кухня“

Снимка: БНР Бургас

Сезонни кулинарни фестивали и семинар за местния бизнес ще организира брандът на страните от черноморския регион „Черноморска кухня“, за да популяризира проекта за Черноморието като дестинация за гастрономически туризъм. Идеята е подкрепена и от Община Бургас.

Проектът вече е селектирал 50 регионални ястия. Идеята е те да бъдат лесно приложими по крайбрежните ресторанти, както и 5-7 ястия да станат лицето на бранда. Бургас ще е една от двете гастрономични столици по проекта през 2022 г. Другата ще е град от Източното крайбрежие, Анапа от Русия или Батуми от Грузия, предаде БНР Бургас. Амбицията е ежегодно да се организират 4 фестивала – на пролетната, лятната, есенната и зимната черноморска кухня.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ангел Кунчев

Намираме се в началото на национална епидемия от коклюш

Близо 400 случаи на коклюш са регистрирани, намираме се в началото на национална епидемия, заяви пред Нова тв главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Той добави, че само в понеделник и вторник са установени нови 70 болни.  Ангел..

публикувано на 25.04.24 в 11:07

Жълт код за опасни валежи в 11 области на страната и София

В четвъртък , 25 април, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще вали и прегърми над цяла България. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 7°. Максималните температури ще са от 10-13° на запад, до..

публикувано на 24.04.24 в 19:14

Празничните събития за Деня на храбростта в гарнизоните в страната

Военнослужещи от различни гарнизони на страната ще проведат празнични събития на 25, 26, 29, 30 април и 2 май по повод предстоящия 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Гражданите ще могат да се запознаят с техниката и..

публикувано на 24.04.24 в 18:38