Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Системата за зелени сертификати стана обект на кибератаки

Снимка: БГНЕС

През последните три дни „Информационно обслужване“ отчете една от най-големите кибератаки атаки срещу България.

Осигурената ефективна и модерна защита на инфраструктурата успешно е успяла да отблъсне над 400 злонамерени атаки, информира компанията. Именно те са били в основата на затруднения достъп до системата за издаване на електронни сертификати.

Намесата била от типа „отказ от услуга“ и дошла основно от машини в Русия, САЩ и Бразилия. В пикови моменти зловредният трафик е надвишавал многократно капацитета за международната свързаност на държавата, но няма изтичане на данни на потребители.  


Още от категорията

„Корпоративен дарител“ 2021 с акцент върху дарителските усилия

На 7 декември, вторник, президентът Румен Радев ще бъде домакин на шестнадесетата годишна церемония по връчване на наградите „Корпоративен дарител“. Конкурсът е организиран от Български дарителски форум и отличава компаниите в страната, които..

публикувано на 07.12.21 в 05:25

Задължителен тест при влизане във Великобритания

Независимо от ваксинационния статус Великобритания въвежда изискване за задължителен тест за коронавирус при влизане в страната, съобщи МВнР. Новите ограничения са заради разпространението на новия вариант на коронавируса „Омикрон“. От 4:00..

публикувано на 07.12.21 в 05:05

В Бургас почетоха своя патрон св. Николай Чудотворец

По традиция Бургас отбеляза празника Никулден с богата програма. След тържествената света литургия, в чест на Свети Николай Чудотворец, в храма "Св. Николай Чудотворец" в кв. "Меден рудник", в памет на загиналите моряци и рибари бе отслужена и..

публикувано на 06.12.21 в 19:23
Подкасти от БНР