Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Готви се тестване на учениците и учителите за Covid два пъти седмично

Снимка: БГНЕС

Държавата ще отпусне 6,5 млн. евро за закупуването на щадящи тестове за деца. Желанието ни е да осигурим поне за месец напред тестове за всички деца в страната от 1-ви до 4-ти клас. Това обяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров на пресконференция.
Още следващата седмица искаме да върнем децата до 4 клас в училище. „Ако видим, че е създадена организация и този механизъм работи добре, продължаваме и с учениците от горните класове. Един на всеки 100 човека в момента е носител на вируса“ - каза Кацаров.
За да успеем, имаме нужда от подкрепа на родителите, които да разрешат тестване на децата, посочи просветният министър Николай Денков. Той уточни, че се предвижда тестването да се прави два пъти седмично за учениците и за учителите.

Още от категорията

Осигурени са необходимите Covid тестове за присъственото обучение

От понеделник всички ученици ще могат да се върнат в клас, тъй като са осигурени тестовете за установяване на коронавирус, съобщи образователният министър Николай Денков пред БНТ. Подрастващите ще бъдат тествани един път седмично. В момента 89% от децата..

публикувано на 04.12.21 в 09:54

Осолената риба ще има свой празник … в Созопол

Празник на солената риба? Сигурно ще ви прозвучи странно, но тази година ще се състои неговото първо издание. Съвсем естествено мястото му е край морето. Ако сте любопитни към тайните на крайбрежния живот далеч след края на летния сезон, трябва..

публикувано на 04.12.21 в 09:30

2289 новозаразени с коронавирус – 81% от тях не са ваксинирани

През последното денонощие са установени 2289 случаи на коронавирус от направените 36 775 тестове, показват данните на Единния информационен портал. 6,2% от пробите са дали положителен резултат. 81% от новозаразените не са ваксинирани. Най-много нови случаи..

публикувано на 04.12.21 в 09:19
Подкасти от БНР