Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ти летиш! Небето прегърни…“ – Дичо и новата му песен

Снимка: facebook/dicho.hristov

„Сякаш вятърът рисува в твоите очи.

Една надежда ще преплува малките сълзи…

Ти летиш! Небето прегърни…“

Дичо, известен от групите D2, VO.X.X., както и със соловата си кариера през последните години, ни връща към прекрасните летни дни. Прави го с „Летиш“ – неговата нова песен, посветена на най-обикновени човешки ценности – семейството, времето, което отделяме за любимите си хора. И, разбира се – красивото българско лято, което, от една страна означава спокойни мигове на плажа, а от друга – концертни сцени на открито и емоционални срещи с публиката, така насъщни за всеки артист и толкова редки през последните две години. Автор на текста е Кристиян Гьошев, а музиката и аранжиментът са написани в съавторство от Петър Рангелов и Дичо Христов. Видеото към „Летиш“ е заснето в района на Созопол, както и на къмпинг „Градина“, където Дичо и семейството му живеят през лятото. Ще го видите, излегнал се на хамак, с любимата китара в ръка, както и заобиколен от съпругата си и двете им малки дъщери.

Песента е едно от новите предложения в седмичната класация за българска поп и рок музика ТОП 20 на БНР.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Остани"

В началото на летния сезон Atazar, Kris V и певицата Александра Иванова представиха съвместната си песен "Остани" с ефектно видео, което ни пренася на морския бряг. Александра се присъединява за пръв път към екипа на Атанас Зайков - Atazar и..

публикувано на 22.07.24 в 10:15

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25