Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските ягоди и малини - на изложение в Румъния

Снимка: БАМЯ

След затварянето на големите търговски изложения и панаири през 2020 г., заради пандемията от Covid-19, на интерес сега се радва най-старото и утвърдено международно изложение за селскостопанска продукция в Румъния – INDAGRA. На форума, провеждан от 27 до 31 октомври в „Ромекспо“ – Букурещ, страната ни е представена с щанд на Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните.

 „С участието си тук искаме да покажем капацитета и възможностите на българските производители. А той и качеството на родната продукция не отстъпват по нищо на най-добрите в света. Контактите ни още в първия ден на изложението и реализирането на продукцията на нашите членове отново показаха, че сме готови да стъпим конкурентно на международните пазари“, казва председателят на асоциацията Божидар Петков.

По думите му, Ковид кризата допълнително е влошила пазарните условия за реализацията на продукцията, а българските производители все по-трудно могат да постигнат конкурентни цени. Затова участието на асоциацията в INDAGRA е реална и ефективна подкрепа за родните малинопроизводители да излязат на международните пазари и да бъдат забелязани.

На щанда на Българска асоциация на малинпроизводителите и ягодоплоднитесе представят също Съюзът на дунавските овощари и Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция.

Международното изложение INDAGRA се провежда за 25-и път и в него участват над 180 компании от 11 държави.

Снимки: Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните (БАМЯ)



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Краткотрайни валежи разхлаждат в жегите

В понеделник ще преобладава слънчево време. Следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще бъдат в крайните югоизточни райони...

публикувано на 25.08.24 в 18:30
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14