Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рибари отбелязват деня на Черно море с кампания за почистването му

Снимка: БГНЕС

Две рибарски сдружения обединиха усилията си в почистването на Българското Черноморие от отпадъци, информира БНР Варна. Кампанията им е посветена на деня на Черно море, като идеята е само за 8 месеца да извадят от водите му най-малко 15 тона мрежи, метал и пластмаса. Предишната им акция обхвана само района от Емине до Калиакра, когато от морето бяха извадени над 7 тона отпадъци. Предвижда се настоящата инициатива, наречена "Най-ценният улов", да бъде дългосрочна, а събраните отпадъци да бъдат рециклирани. За целта, рибарските сдружения имат нужда от подкрепата на институциите и ако този път в почистването се включи и целият ни риболовен флот, следващата стъпка е да бъде привлечена за каузата поне още една черноморска държава.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Избирателите извън страната ще гласуват с най-дълга бюлетина

В ЦИК беше представена бюлетината за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Регистрирали кандидатски листи са 28 партии и коалиции, има и един независим кандидат от Плевен. Най-дългата бюлетина ще бъде за избирателите извън страната..

публикувано на 01.10.24 в 19:01

Откриха обновения ГКПП "Калотина" на границата със Сърбия

Граничният контролно-пропускателен пункт "Калотина" на границата със Сърбия вече е обновен и е с близо 30% повишена пропускателна способност за леки автомобили. Той разполага с по седем ленти за влизане и за излизане от страната, както и с..

публикувано на 01.10.24 в 18:53

Подкрепете своя фаворит за "Будител на годината"

"Кой е Вашият будител на 2024 г.?" С този въпрос Българското национално радио се обърна към аудиторията. От посочените личности, заслужаващи званието "будител" жури в състав: проф. Огнян Герджиков, д-р Румен Манов, Светослав Иванов, Даниел..

публикувано на 01.10.24 в 14:25