Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Стефан Янев участва в Световната среща за климата

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Стефан Янев ще участва в Световната среща на лидерите, в рамките на 26-ата конференция на ООН по изменение на климата, съобщи правителственият пресцентър. Глобалният форум ще се проведе на 1 и 2 ноември в гр. Глазгоу, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия. Българският министър-председател ще направи изказване във втория ден на лидерската среща, където ще открои усилията на България за осъществяването на плавен, справедлив и съвместим с икономиката ни зелен преход, в условията на световна здравна и икономическа криза. На фона на непрекъснато повишаващите се цени на енергията, страната ни изпълнява стриктно Парижкото споразумение и работи за изпълнението на европейските колективни цели за намаление на емисиите на парникови газове и постигането на климатична неутралност.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 15 октомври 2024 г.

В „България днес“ на 15 октомври се запознаваме с работата на Центъра за славянски езици и култури в Лисабонския университет, срещаме се с Мария Гусейнова от Азербайджан, която ни разказва за организирания от нея форум за представяне на азербайджанския..

публикувано на 15.10.24 в 19:00

В Одесос откриха изцяло запазена статуя от II - III век

Уникална статуя от римския период на Одесос, предварително датирана към края на II – първата половина на III век, е намерена при изкопни работи в района на жп гарата във Варна, съобщиха археолозите от РИМ-Варна. Статуята се намирала в зона с пясъчни..

публикувано на 15.10.24 в 18:36

България се представи на международно изложение в Лисабон като голф дестинация

Министерството на туризма представи България на международното туристическо изложение International Golf Travel Market/IGTM, което се провежда от 14 до 17 октомври 2024 г. в Лисабон. Това е най-голямото събитие в туристическата голф индустрия, което от..

публикувано на 15.10.24 в 16:59