Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Индийски инвеститори с интерес към българския пазар

Снимка: mfa.bg

Традиционно приятелските и стабилни отношения между България и Индия, сходството и близостта на позициите по широк кръг международни въпроси и инициативи бяха в центъра на срещата между българския външен министър Светлан Стоев и посланика на Индия Санджай Рана.

Посланик Рана отбеляза интереса на Индия към българския пазар. Дори и по време на ограниченията заради пандемията от Covid-19, индийски инвеститори са решили да създадат нови бизнеси в България. Сред тях е и голяма индийска компания в сферата на технологиите, която ще разкрие над 150 работни места.

Още от категорията

Стимули за инициатива в земеделието има

Идва допълнително европейско финансиране за проекти на земеделски производители, одобрени в предходния програмен период – до 2020 г. Това са целеви средства, предназначени единствено за сектор земеделие, а целта е да се обезпечи работата им в..

публикувано на 25.01.22 в 12:37
Българска народна банка

БНБ предупреждава банките да внимават с кредитирането

Пик на инфлацията през юни и последващо успокояване прогнозира управителят на Българската народна банка Димитър Радев в бюлетина на Асоциацията на банките в България. Обръщане на лихвения цикъл прогнозира още Радев. Глобалните лихви ще се..

публикувано на 25.01.22 в 12:05

Асен Василев: Не очаквам инфлацията да достигне 10%

Пикът на инфлацията ще бъде през март и април, прогнозира финансовият министър и вицепремиер Асен Василев пред БНТ. Той не очаква тя да надхвърли 10% през годината, а по-скоро да се движи в диапазона между 5 и 8%. Вицепремиерът се надява държавният..

публикувано на 23.01.22 в 17:23
Подкасти от БНР